Servicii Medicale

Numarul de persoane care au probleme de greutate este in crestere la nivelul tarii noastre. Cunoasterea in detaliu si modificarea factorilor implicati in aparitia obezitatii, respectiv a aportului energetic zilnic si a activitatii fizice pot conduce la implementarea unui stil nou stil de viata, mai sanatos si care sa poata fi mentinut pe termen indelungat.

Evaluarea nutritionala a pacientilor implica analiza detaliata a compoziţiei corporale cu ajutorul bioimpedantei, cunoasterea amanuntita a obiceiurilor alimentare, a aportului energetic (kilocalorii, macronutrienti- carbohidrati, lipide, proteine, micronutrienti- vitamine şi minerale), a consumului energetic (masurarea ratei metabolice de repaus prin metoda consacrata a calorimetriei indirecte) dar şi evaluarea prin investigatii de laborator.

Afland toate aceste amanunte se pot face recomandarile nutritionale adecvate fiecarui pacient in parte, astfel incat sa obtina greutatea optima sau dorita.

Pret consultatie 200 lei

Oameni de toate varstele si de pe toate continentele sunt afectati de diabet zaharat.

Pentru a avea un control glicemic optim, o buna parte din tratament este reprezentata de o alimentatie corespunzatoare.

Pret consultatie 200 lei

Parintii au responsabilitatea de a a-i educa pe copii in ceea ce priveste alimentatia diversificata necesara cresterii şi dezvoltarii acestora.

Copiii invata mult prin copiere, de aceea este important ca atunci cand se doreste modificarea unui obicei alimentar al copilului, sa se aplice la nivelul intregii familii.

Pret consultatie 200 lei

Perioada pre conceptionala, sarcina si alaptarea sunt foarte importante prin influenta alimentatiei mamicii asupra organismului care va apare si se va dezvolta.

Nasterea unui copil cu o greutate mai mare sau mai mica decat cea normala îi confera acestuia riscuri importante de aparitie a unor boli în cursul vietii.

Alimentatia echilibrata contribuie la sanatatea mamicii si furnizeaza necesarul nutritiv pentru o buna crestere si dezvoltare intra si extrauterina.

Pret consultatie 200 lei

Este bine-cunoscuta importanta stilului de viata pentru omul societatii moderne – alimentatia, miscarea, expunerea la factorii de risc sau la noxe- sunt cruciale pentru preventia aparitiei starii de boala, dar si in abordarea terapeutica complexa din momentul aparitiei starii de boala. Supraponderalitatea sau obezitatea reprezinta factorul declansator al modificarilor biologice si metabolice din cadrul sindromului metabolic, cauza imbolnavirilor de natura cardio-vasculara, neurologica, nefrologica sau diabetologica si a patologiei oncologice .

Iata de ce este necesara cunoasterea si aplicarea principiilor de ”nutritie inteligenta,”- recomandarile corecte de alimentatie alaturi de tratamentul medicamentos al afectiunilor respective ducand la imbunatatirea prognosticului medical si social al pacientului.

Consultatia de nutritie terapeutica asigura evaluarea nutritionala a pacientului cu ajutorul analizatorului de compozitie corporala cu bioimpedanta (BIA)- considerat instrumentul ”standard de aur” al nutritiei pentru informatiile extrem de precise pe care le ofera despre starea de sanatate a pacientului din punct de vedere nutritional: greutatea reala, greutatea ideala ( cu interval de variatie minim-maxim sanatos) , compozitia corporala disociata pe compartimente ( in kilograme): – apa, masa musculara, masa minerala si grasime, indicele de masa corporala, procentul de grasime, raportul talie/sold, estimativ- rata metabolica bazala si maximala, varsta biologica a pacientului. Alaturi de evaluarea nutritionala se vor integra analizele, investigatiile si diagnosticele medicale ale pacientului pentru a putea realiza in final un set de recomandari nutritionale corecte , adaptate pacientului sau afectiunilor sale medicale.

Pret consultatie 200 lei

Sedintele de consiliere psihologică și psihoterapie ofera suport terapeutic pentru pacientii care doresc sa slabeasca, pentru pacientii cu probleme de mancat emotional, mancat compulsiv, bulimii sau anorexii.

Ofera de asemenea suport familiilor cu copii care au probleme legate de alimentatie sau greutate.

Pret consultatie 200 lei
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.